TANDLÆGER UDEN GRÆNSER

 TUG er en dansk humanitær forening og NGO (Non Goverment Organisation) som blev stiftet i 2002. Bag dannelsen af foreningen står en række tandlæger og tandlægestuderende.


  • TUG’s mål er at udbrede tandsundhed i den tredje verden, da tandsygdomme ifølge WHO globalt set er et anerkendt folkesundhedsproblem på linje med eksempelvis kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme.
  • Projekterne har karakter af direkte støtte til iværksættelse af akut hjælp til patienter med smerter og betændelse i relation til tænderne, samt forebyggende hjælp i form af tandbørsteprogrammer og information.
  • Efter 8. semester har man som tandlægestuderende mulighed for, at komme af sted med TUG for at lave tandarbejde i forskellige tredje verdens lande. Hvert år tager både tandlæger, tandplejere og studerende til Filippinerne, Vietnam og Peru. Opholdene varer fra 2 uger til en måneder og betales som udgangspunkt selv af de deltagende.
  • Der er årligt arrangementer for de studerende, hvor der bliver vist billeder og eventuelt videoklip fra tidligere projekter

Du kan blive medlem af TUG, og derved hjælpe foreningen med at udvikle sig. Medlemskabet koster 200 kr. årligt ved PBS-tilmelding og kan betales enten ved at bestille et girokort på www.TUG-dk.org eller ved at indbetale beløbet til Forstædernes Bank Reg. Nr.: 5470 Kontonr.: 7031304 (CVR-nummer 27552765). Det er nu også muligt at blive medlem online med Dankort via TUG's hjemmeside